Монах зі Львівщини встановив рекорд України із жиму лежачи та зібрав понад 100 тис. грн на ЗСУ за добу

1003 0
Це вже третій рекорд з пауерліфтингу, який встановив єромонах Макарій Дутка.
Фото: Макарій Дутка

Фото: Макарій Дутка

Ієромонах Свято-Успеньської Унівської лаври Макарій Дутка встановив новий рекорд України із пауерліфтингу у жимі лежачи. Про це він повідомив у соцмережах. 

«Завершив змагання у Києві «Кубок Спарти» та встановив новий рекорд України з жиму штанги лежачи з результатом 190 кг в однослойному екіпіруванні. Все завдяки моєму надихаючому тренеру Павлу Зіньку. Він моя рушійна сила.... Дякую Господу за його опіку», – пише рекордсмен. 

Окрім того, замість привітань, монах попросив зробити пожертви для ЗСУ на збір, який він відкрив. 

«Однак в Україні й далі точиться жорстока війна. Наші захисники потребують коштів на ремонт та обслуговування автомобільної техніки, акумуляторів, шин та інше.Тож цього разу прошу вітання конвертувати в пожертви. Так ми допоможемо нашим хлопцям наближати перемогу».

Відтак лише за добу чоловіку вдалось зібрати понад 100 тис. гривень на ремонт автомобільної техніки, які він передасть військовому капелану та герою України Тарасу Коцюбі. 

Нагадаємо, що це вже третій рекорд ієромонаха Макарія Дутки. Попередній він встановив у вересні минулого року.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!