Монетизацію пільг у Львові збираються запровадити наступного року

3180 0
Для проведення монетизації пільг у міському бюджеті Львова потрібно передбачити близько 400 млн грн.
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

Гроші для здійснення поїздок в громадському транспорті Львова пільговим категоріям мешканців зможуть видавати лише наступного року. Про це на брифінгу розповів міський голова Андрій Садовий.

«У нас є сформований у жовтні минулого року бюджет, і в ньому немає коштів на монетизацію пільг. Цього року ми будемо повертати перевізникам кошти, які вони витрачають. Це близько 20 млн грн, але ми цю суму будемо суттєво збільшувати. Якщо слідувати постанові Кабміну, то сама монетизація зможе запрацювати з наступного року. На неї потрібно орієнтовно 400 млн грн», – зазначив він.

Читайте також: Чому проголошена Урядом монетизація пільг є фікцією

Нагадаємо, що у Асоціації перевізників Львівщини заявили про впровадження монетизації з 1 червня. Натомість заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак раніше зауважив, що у бюджеті немає на це коштів.

Зазначимо, що монетизація не стосуватиметься учасників АТО, які й надалі користуватимуться пільгами на проїзд у міських, приміських та міжміських автобусах Львівщини.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!