У міському бюджеті Львова немає коштів для монетизації пільг на проїзд

2259 0
У Асоціації перевізників Львівщини заявляють про впровадження монетизації з 1 червня.
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

У Львові поки що не планують впроваджувати монетизацію пільг, оскільки у міському бюджеті на цей рік не передбачили відповідних коштів. Про це на брифінгу повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, передає Zaxid.net.

За його словами, знайти кошти на запровадження монетизації пільг для проїзду можна буде за умови, якщо у міському бюджеті здійснять перерозподіл коштів. 

Напередодні в Асоціації перевізників Львівщини заявили, що з 1 червня за проїзд мають платити всі пасажири громадського транспорту, а пільгові категорії громадян мають отримати компенсацію, відповідно до ухваленого Верховною Радою законодавства про монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті, у органах соцзахисту.

Читайте також: Чому проголошена Урядом монетизація пільг є фікцією

За словами керівника Асоціації перевізників Львівщини Ігоря Велійки, на впровадження монетизації у Львові необхідно 190 млн гривень. 

«Якщо порахувати, то відповідно до монетизації на одного пільговика припадає в місяць в середньому 170 грн 68 коп. Коли цей тягар був покладений на плечі перевізників, на одну особу припадало 4 грн 48 коп.», — додав під час прес-конференції Ігор Велійка.

Нагадаємо, у січні приватні перевізники Львова скасували безкоштовний проїзд пенсіонерів у міських автобусах та маршрутках. Натомість комунальним транспортом ці пільгові категорії населення й надалі користуються безкоштовно.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!