Монумент слави на Стрийській можуть знести. Планують там громадський простір

2859 0
Торік демонтували 30-метрову стелу Монументу слави.
Фото: photo-lviv.in.ua

Фото: photo-lviv.in.ua

У Львові міркують, що робити із Монумент бойової слави радянських Збройних сил, що на вулиці Стрийській. Долю пам’ятника обговорюють у контексті розвитку території, на якій він знаходиться, про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Наразі ми розглядаємо пам’ятник у контексті розвитку Парку культури, тераси де він знаходиться. Розглядаємо можливість формування громадського простору, нових, зручних пішохідних і велосипедних зв’язків, інклюзивного простору. Не готовий зараз відповісти що саме з ним буде. Він аварійний. Як правильно з ним повестися, будемо радитися з юристами», – пояснює він.

Читайте також: Пропаганда й сила радянської зброї. Навіщо у Львові збудували Монумент Слави

Антон Коломєйцев каже, що зараз лише напрацьовують концепції, як зробити простір зручним, втім конкретні ідеї будуть обговорювати на громадських слуханнях.

«Також йдеться про облаштування там меморіалу пам’яті українських воїнів АТО. Питання, яке місце обрати, як технічно підійти до цього», – додав він.

Сьогодні про те, що Монумент бойової слави радянських Збройних сил, планують знести повідомив громадський активіст Aнтoн Oрeстoвич, на своїй сторінці у Фейсбук.

«Мали конструктивну зустріч з заступником міського голови Андрієм Москаленком та головним архітектором міста Антоном Коломєйцевим. Монумент слави совєцкой армії буде демонтовуватись, а на його місці буде меморіал пошани українських воїнів. Алгоритм, за яким це буде здійснюватись і ймовірні терміни буде узгоджено на наступному тижні», – написав він.

Читайте також: Як демонтують стелу Монумента слави у Львові. Фото, відео

Нагадаємо, торік у січні, у Львові розпочали демонтаж стели Монумента слави, він тривав трохи більше місяця. Вартість робіт становила 292 тисячі гривень. Навесні 2018 створили спеціальну комісію, яка мала вирішити, чи зберігати Монумент слави, оскільки його визнали аварійним.  У 2018 році виконавчий комітет ЛМР виділив 400 тис. гривень на обгородження Монумента. Окремі частини стели передали в музей «Територія Терору».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!