Моршин оголосили курортом державного значення

1433 0
Моршин став першим курортом державного значення у Львівській області.
Фото умовне

Фото умовне

У суботу, 10 червня, Моршин став курортом державного значення. За відповідний законопроєкт проголосували депутати Верховної Ради України, про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Моршин став першим курортом державного значення у Львівській області. Наразі курорт потребує залучення інвесторів для того, щоб оживити інфраструктуру санаторно-курортного і відпочинкового комплексу для надання першокласного сервісу. Будемо працювати у цьому напрямі, зазначив голова ЛОВА.

На Львівщині є інші курорти, які претендують на статус курортів державного значення. Зокрема, Трускавець. 

Зазначимо, що у 2021 році Трускавець і Моршин подали документи для отримання статусу курортів державного значення. Це повинно містам захищати свої природні ресурси і дасть можливість залучати кошти держави чи інвестора. 

Читайте також: Цілюща вода. Як Моршин намагається зберегти свої джерела

Водночас Кабінет міністрів України ухвалив проєкт закону щодо оголошення природних територій міста Моршина Львівської області курортом державного значення. Відповідне рішення ухвалили ще 27 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також розповіло чим унікальний Моршин та що там можна побачити. Детальніше читайте в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!