Ще одна парафія московського патріархату на Львівщині перейшла до ПЦУ

12067 0
Настоятелем храму призначено митрофорного протоієрея Миколу Петрущака.
Фото: Мостиська міська рада

Фото: Мостиська міська рада

Сьогодні, 21 квітня, релігійна громада парафії Преподобного Амфілохія Почаївського у місті Мостиська, що раніше належала до московського патріархату, перейшла до Православної церкви України.

Джерело: Мостиська міська рада

«Мостиська позбулися московитів. Повідомляємо, що відповідно до указу Високопреосвященнішого Макарія, митрополита Львівського УПЦ (ПЦУ), релігійна громада парафії Преподобного Амфілохія Почаївського м. Мостиська (колишня церква московського патріархату) перейшла до складу Львівської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дві церкви московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

Відтепер настоятелем храму буде митрофорний протоієрей Микола Петрущак.

Нагадаємо, що Парафія церкви святого Іллі у Трускавці, що на Львівщині, звернулася до Митрополита Львівського ПЦУ Макарія (Малетича) з проханням прийняти її до ПЦУ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!