Цьогоріч у розвиток індустріального парку на Львівщині планують інвестувати до 3 млн євро

1535 0
Йдеться про продовження залізничної колії та прокладання автодоріг.
Візуалізація з ДПТ

Візуалізація з ДПТ

Цього року в індустріальний парк «Мостиський сухий порт» планують інвестувати до 3 млн євро, зокрема у розвиток логістики – продовження широкої і вузької колії та прокладання автодоріг. Йдеться про територію біля станції Мостиська І, де орендували 35 гектарів землі на 30 років. Про це повідомив керівник проєкту Індустріальний парк «Мостиський сухий порт» Віктор Довгань.

Окрім цього, прагнуть створити майданчик з усіма комунікаціями під будівництво, щоби надалі туди могли заходити резиденти. Така модель, за його словами, нова, але в умовах війни доволі ефективна.

Читайте також: Яким має бути сухий порт на Львівщині. Деталі та візуалізація

«Ми бачимо, що більше експорту, імпорту та транзиту буде йти на захід, тому шукали місце, де може бути оптимальна логістика. Для нас це насамперед залізнична логістика. Таке місце ми знайшли на стику колії біля станції Мостиська І, зареєстрували як індустріальний парк, завершуємо проєктування і в травні плануємо почати будівництво», – сказав він під час онлайн-форуму «FIT for Ukraine: Логістичні хаби та індустріальні парки».

Зокрема, уже мають попередні договори з імпортером нафтопродуктів – перший резидент будуватиме резервуари, йому в оренду віддадуть частину ділянки для перевантаження нафтопродуктів. Другий кластер – експорт аграрної продукції, будівництво силосів. Для цього є угода з агрохолдингом. Одними із потенційних резидентів можуть бути релоковані підприємства з лінії фронту, зі сходу та півдня.

Будівництво має розпочатися у травні, а наступного року територію планують почати викупляти у громади, якщо заповнення становитиме щонайменше 50%. 

Читайте також: Що дасть Львівщині «сухий порт» у Мостиськах

Нагадаємо, що будівництво так званого «сухого порту» на Львівщині включили до інвестиційного атласу України – переліку пропозиції для потенційних інвесторів. Від будівництва в уряді очікують, передусім, зростання торгівлі між Україною та країнами Європи. Хаб має покращити логістику для вантажовідправників та знизити ціни на вантажні перевезення. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!