Що дасть Львівщині «сухий порт» у Мостиськах

6668 0
В уряді передусім очікують на збільшення торгівельного потоку.
зображення ілюстративне: infomalin.biz

зображення ілюстративне: infomalin.biz

Будівництво так званого «сухого порту» на Львівщині включили до інвестиційного атласу України – переліку пропозиції для потенційних інвесторів.

Ідеться про будівництво біля станції Мостиська-2 вантажного хабу – «сухого порту» площею приблизно 100 гектарів.

Читайте також: До кінця лютого Кабмін планує виставити львівський аеропорт на концесію

Від будівництва «сухого порту» в уряді очікують, передусім, зростання торгівлі між Україною та країнами Європи. Хаб має покращити логістику для вантажовідправників та знизити ціни на вантажні перевезення.

Окрім того, оскільки «сухий порт» буде орієнтуватись на залізничні вантажні перевезення, це допоможе зменшити навантаження на дороги.

Як раніше розповідав Tvoemisto.tv керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис, про будівництво «сухого порту» йдеться вже давно. Це масштабний проєкт і станом на листопад 2019 року було кілька іноземних компаній, які роздумували над його реалізацією.

В уряді зазначають, що наразі це лише інформаційна пропозиція. Час реалізації проєкту – 2026 рік.

Додамо, окрім «сухого порту» поблизу з польським кордоном, планується до 2021 року збудувати євроколію зі станції Мостиська до станції Скнилів у Львові, що, як прогнозується, збільшить пасажиропотік у напрямку Польщі на понад 600 тисяч пасажирів на рік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!