МОЗ хоче заборонити розваги, концерти та басейни через епідемію

2875 0
У Міністерстві назвали перелік обмежень, про які проситимуть уряд.
Photo by engin akyurt on Unsplash

Photo by engin akyurt on Unsplash

МОЗ запропонує уряду встановити додаткові карантинні обмеження, зокрема обмежити діяльність зон харчування, розваг та дитячих кімнат у ТРЦ, а також заборонити масові заходи, басейни та спорт-зали. Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник глави МОЗ Віктор Ляшко.

Читайте також: Львів'ян можуть штрафувати за відсутність масок у громадських місцях прямо на місці

«Ми хочемо запропонувати уряду обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у ТРЦ. Хочемо, щоб у ТРЦ працювали лише магазини і люди могли купити необхідні речі. Також хочемо просити заборони всіх масових культурних заходів, обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів», – повідомив Віктор Ляшко.

Також МОЗ просить уряд заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм.

Також міністерство рекомендує запровадити час для людей віком від 60 років в магазинах, аптеках тощо із 10.00 до 12.00 год. За його словами, ця рекомендація не заборонятиме людям похилого віку відвідувати магазини в інший час, але вона має спонукати людей до 60 років не відвідувати магазини, аптеки саме в період з 10:00 до 12:00.

«На жаль, ситуація із поширенням коронавірусної інфекції погіршується. У країнах світу вводяться додаткові карантинні обмеження і навіть локдауни. Австрія, Іспанія, Бельгія, Англія вводять локдауни, а Румунія, Португалія, Італія і Німеччина посилюють національні карантинні обмеження. Великі події скасовують, ресторани, фітнес-центри закривають, більшість офісів переходять на дистанційну роботу. Продовжують працювати лише загальноосвітні заклади і громадський транспорт», – заявив Віктор Ляшко.

Читайте також: В Україні можуть запровадити час для літніх людей в аптеках і магазинах

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль 4 листопада заявив, що український уряд не збирається вводити локдаун, що є жорсткою формою карантину, яка обмежує вільне пересування у межах країни. Водночас уряд запровадить жорсткіші обмеження при подальшому погіршенні ситуації. 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов допускає введення в Україні «карантину вихідного дня» у зв’язку зі зростанням кількості хворих на Covid-19. А за даними журналістки Соні Кошкіної, уряд хоче додати до переліку карантинних зон ще одну під умовною назвою «чорна», де основним критерієм буде повна заповненість ліжок для хворих із коронавірусом. У цій нові зоні буде своєрідний локдаун.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!