МОЗ може дозволити в Україні вакцинацію дітей від 5 років

1008 0
станом на 7 грудня в Україні вже вакцинували понад 40 тисяч дітей, старших 12 років.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні скоро можуть дозволити вакцинацію від коронавірусу дітей віком від 5 років. Водночас масове щеплення дітей поки що не входить до пріоритетів відомства. Про це він сказав 7 грудня на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Саміт «Діти», – передає Громадське.

Ляшко повідомив, що станом на 7 грудня в Україні вже вакцинували понад 40 тисяч дітей, старших 12 років. Міністр не виключає, що скоро дозволять щепити молодших дітей.

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

«Ми дозволили вакцинуватися від Covid-19 дітям від 12 років. У деяких країнах світу вже почали вакцинувати дітей, старших 5 років. Я думаю, і в нас виробник вакцин швидко зареєструє зміни до інструкції, і це також можна буде зробити», – каже Ляшко.

Однак він підкреслив: наразі МОЗ не робить пріоритет на масову вакцинацію дітей та додав, що його відомство зосереджене на групі ризику – людях старшого та поважного віку.

Нагадаємо, 13 жовтня МОЗ дозволило вакцинувати проти коронавірусу дітей від 12 років, незалежно від того, чи потрапляють вони у групи ризику. Щеплення роблять препаратом від Pfizer/BioNTech (Comirnaty). На львівщині станом на 16 листопада щеплення отримали вже 2200 дітей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!