МОЗ назвало критерії подальшого виходу з карантину. Львів – під знаком питання

12453 0
Львівщина – серед регіонів, де найбільша кількість випадків коронавірусної інфекції за добу.
Фото Egor Milogrodskiy для Unsplash

Фото Egor Milogrodskiy для Unsplash

Вихід із карантину, який матиме поетапність у 10 днів, у регіонах залежатиме від трьох критеріїв. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

«Враховуватимуться три критерії: захворювання за останні 7 днів на 100 тис населення, заповненість ліжок у лікарнях, яка не має перевищувати 50%, і кількість тестування у кожному регіоні, яка дає реальну картину», – наголосив Максим Степанов.

Якщо регіон відповідатиме визначеним критеріям, то зможе перейти на наступний етап 22 травня, тоді 1-го, 10-го і 21-го червня.

«В залежності від епідемічної ситуації і відповідності регіонів критеріям – послаблення відбудеться, або ні. Такий адаптивний карантин – це практика стримування розповсюдження коронавірусної інфекції», – уточнив міністр.

Читайте також: В Україні вдруге від Covid-19 одужало більше людей, аніж захворіли

Водночас, як повідомила сьогодні заступниця міського голови Львова Галина Слічна, подальші послаблення карантинних обмежень, ймовірно, не стосуватимуться областей, де є значна кількість нововиявлених випадків захворювання на коронавірус.

Засідання уряду має відбутися в середу, 20 травня. Карантин планують послаблювати у частині дозволу на роботу готелів (окрім хостелів, без дії ресторанів в готеля), спортивних змагань без глядачів. Також планують дозволити роботу дошкільних навчальних закладів, відновити громадський транспорт.

Читайте також: На Львівщині підтвердили ще 32 випадки інфікування коронавірусом. Більшість - у Львові

«Є інформація, що ті області, де є на сьогоднішній день високі показники, то, можливо, там не буде дозволу на ці пом'якшення. Насправді ми потрапляємо в ту категорію, тому що, наприклад, сьогодні ми маємо другий результат серед усіх областей України за кількістю підтверджених ПЛР-тестів від загальної кількості проведених. Тобто ми маємо 32 підтверджених ПЛР-тести. Це 12%. За неділю ми мали фактично 24% - це 47 було підтверджених. Ми за показниками неділі фактично очолили антирейтинг за кількістю добових підтверджень», – наголосила Галина Слічна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!