МОЗ перевірить дії працівників Винниківського госпіталю, які влаштували протест

4332 1
Водночас на заяву медзакладу про розслідування дій чиновників ЛОДА не реагуватимуть.
Фото: theБабель

Фото: theБабель

Міністерка охорони здоров’я України Зоряна Скалецька розповіла, що МОЗ розбереться з діями медичних працівників госпіталю у Винників, які 19-20 лютого влаштували протест проти розміщення в медзакладі евакуйованих з Китаю українців. Про це Зоряна Скалецька сказала в інтерв’ю УП.

Читайте також: «Такого в житті ми більше не побачимо», – екіпаж про повернення українців із Китаю

«Ми ще будемо розбиратися з діями медичних працівників, які ще з університету знають порядок таких навчань. Тому ці заяви лікарів, які лунали, вражають», – говорить міністерка.

Вона додає, що зрив виконання тих чи тих рішень зменшує ефективність в системі державного управління.

«Уявіть собі, що хтось проводить навчання щодо протипожежної безпеки, а, натомість, замість евакуюватися хтось каже: "А ми не вийдемо". В країні має бути порядок», – каже Зоряна Скалецька.

Відтак вона проведе розмову зі своїми заступниками та керівниками департаменту, аби розібратись у ситуації, що виникла у Винниках.

Читайте також: В українки в Італії діагностували коронавірус Covid-19

Також Зоряна Скалецька розповіла, чому для обсервації евакуйованих не обрали «Феофанію» під Києвом. За її словами, там цілодобово на лікуванні перебуває багато пацієнтів, а евакуйовані – здорові люди. На запитання про те, чому ж розглядався Винниківський госпіталь, де також лікуються майже 800 пацієнтів, керівниця МОЗ говорить, що є рішення оперативного урядового штабу про те, що інформація певного виду, зокрема про місця для обсервації, є виключно для службового користування і вона не розголошується.

Нагадаємо, 19 лютого медперсонал Винниківського госпіталю ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи та мешканці Винників вийшли на протести через інформацію про можливе розміщення в медзакладі евакуйованих з Китаю українців. Серед аргументів проти такого рішення медперсонал, а також керівництво міста назвали неготовність госпіталю і те, що у ньому лікуються майже 800 пацієнтів. Детальніше про те, що відбувалось у Винниках, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Пізніше медперсонал Винниківського госпіталю написав звернення, в якому просить розслідувати дії посадовців ЛОДА, які без попередження провели симуляційні навчання у винниківському госпіталі. Після цього голова ЛОДА Максим Козицький під час брифінгу заявив, що робоча комісія для розслідування дій посадовців не створювалась, а заступник голови ЛОР Богдан Гагалюк сказав, що це не на часі.


Читайте також:
27 Лютого, 2020 15:03
ого-го ..."що інформація певного виду, зокрема про місця для обсервації, є виключно для службового користування і вона не розголошується..."
ТОді виходить, що до мене можуть підселити носія всякої заразної хвороби, без моєї згоди, тільки виходячи з того, що він належить до категорії хворих з грифом "для службового користування"??? Дуже вигідна позиція прикривати свої недоробки і прорахунки--грифом--"ДЛя службового користування". Що це за -СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!