МОЗ перевірить українську медосвіту на відповідність міжнародним стандартам

2388 0
У 2017-му році студенти-медики та інтерни проходитимуть тестування на професійну компетентність, а також міжнародне порівняльне дослідження, зокрема за американськими нормами основ медицини.

Оцінювання якості знань медиків проводитиме державний Центр тестування професійної компетентності напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація», - інформують ректорів вищих навчальних закладів у листі від МОЗ.

Зокрема, до обов’язкового для атестації лікарів-інтернів іспиту «Загальна лікарська підготовка» додадуть субтест із надання допомоги при невідкладних станах. Питання для нього сформують на основі іспиту для отримання медичної ліцензії у США (USMLE).

Читайте також: 7 важливих змін, які втілить МОЗ у першій половині 2017-го

Також у квітні 2017-го року студенти 6-го курсу напряму «Медицина» пройдуть тест «Міжнародні основи медицини» (IFOM), що дозволить провести міжнародне порівняльне дослідження. Керуватиме іспитом також Національна рада медичних екзаменаторів США.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!