МОЗ розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з Covid-19

942 0
Приватні клініки можуть лікувати пацієнтів з Covid-19 у разі, якщо бюджетні клініки не справлятимуться.
Фото: freepik

Фото: freepik

Міністерство охорони здоров'я розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з COVID-19, повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, – передає Інтерфакс Україна.

«Ми розраховуємо на приватні лікарні, і я вже домовляюся про велику скайп-конференцію з власниками приватних клінік. Це будуть клініки в усій Україні», – каже він.

Ляшко зазначив, що співпраця з приватними клініками може відбуватися за двома напрямами. Зокрема, приватні клініки можуть лікувати пацієнтів з Covid-19 у разі, якщо бюджетні клініки не справлятимуться.

Читайте також: Як МОЗ фіксує повторні зараження Covid-19 і скільки таких випадків трапляється в Україні

«Якщо, не дай Боже, настане колапс у системі охорони здоров'я, ми вивчаємо як приватні клініки можуть допомогти державі, на яких умовах, на яких підходах. Цей план «Б» повинен бути відпрацьований, щоб він міг включитися одразу без жодних нюансів. Питання оплати має бути відпрацьовань», – сказав він.

Ще одним напрямом співпраці з приватними клініками в боротьбі з Covid-19 Ляшко назвав їх участь у вакцинації від Covid-19.

«Це буде імунопрофілактика безпрецедентна, за фактом величезна кількість населення має бути охоплена вакцинацією. Без приватних клінік ми будемо це проводити довше. Ми хочемо з ними зараз проговорити всі умови партнерства», – сказав він.

Читайте також: 40% українців не хочуть навіть безкоштовно вакцинуватися від Сovid-19. Опитування

Зокрема, за словами Ляшка, йтиметься про те, щоб приватні клініки вакцинували своїх співробітників «оскільки до них все одно приходять багато людей».

«Якщо вони відкриють у себе кабінети вакцинації, і будуть безкоштовно вакцинувати, то я хочу з ними проговорити умови – або вони зроблять це безкоштовно, держава їм тільки передасть кошти для вакцинації, або там буде якась послуга, яку ми повинні будемо враховувати... Я вважаю, що це будуть результативні переговори», – додав він.

При цьому Ляшко зазначив, що наразі немає даних у масштабах України про кількість приватних клінік, які приймають або можуть приймати пацієнтів із коронавірусом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!