МОЗ розширило перелік професій, для яких буде обов’язковим щеплення від Covid-19

2889 0
Наказ починає діяти 9 грудня 2021 року.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

До освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації від коронавірусу на період дії карантину, додають ще низку співробітників. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Йдеться про:

  • підприємства, установи та організації, що належать до галузі управління центральних органів виконавчої влади;
  • установи і заклади, що надають соціальні послуги, заклади соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
  • підприємства, установи та організації, включені до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабміну від 4.03.2015 року № 83.

 

Наказ починає діяти 9 грудня 2021 року. Працівників установ, які не щепляться від коронавірусу протягом цього періоду, відсторонять від роботи без збереження заробітної плати. Ті з них, хто має абсолютні протипоказання до щеплення, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Читайте також: У Львові пропонують тестувати школярів та вчителів на Сovid-19

Нагадаємо, 8 листопада в Україні почали відсторонювати від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень від Сovid-19. При тому без збереження заробітної плати. Перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, затвердило Міністерство охорони здоров’я, згідно з постановою Кабміну № 1236. Астаном на вчора, 8 листопада, у Львові з 16 тисяч працівників галузі освіти від роботи відсторонили орієнтовно 2%, тобто 320 людей. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!