МОЗ централізовано закупить Ремдесивір для лікування хворих на Covid-19

1946 0
«Ремдесивір» входить до національного протоколу лікування Covid-19.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Кабмін виділив гроші на централізовану закупівлю препарату «Ремдесивір», яким лікують важких хворих на Covid-19. Про це сьогодні, 3 вересня, на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Це лікарський засіб, який на сьогодні не зареєстрований в Україні, але закон дозволяє нам завести його й централізовано закупити. Як тільки досягли домовленостей з компанією виробником, то відразу подали відповідний проєкт постанови», – розповів Максим Степанов.

«Ремдесивір» входить до національного протоколу лікування Covid-19 і, за словами Максима Степанова, показує достатні результати. Він каже, що Україна орієнтується на досвід насамперед США.

Додамо, що Єврокомісія дозволила продавати «Ремдесивір» як препарат для лікування коронавірусної хвороби. «Ремдесивір» став першим препаратом для лікування Covid-19, який дозволили на рівні Європейського союзу.

Загалом в Україні на коронавірус, за офіційною статистикою, захворіли 128 228 людей, із них 2710 померли, а 59676 пацієнтів – одужали.

«Ремдесивір» – синтетичний противірусний препарат, який належить до групи нуклеозидних аналогів. Препарат розроблений у лабораторії компанії Gilead Sciences для лікування гарячки Ебола та гарячки Марбург, експериментально доведена ефективність його щодо інших РНК-вмісних вірусів, зокрема респіраторно-синцитіальної інфекції, а також коронавірусів – збудників близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому та тяжкого гострого респіраторного синдрому. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!