Євросоюз одобрив перший препарат для лікування коронавірусу

3591 0
Єврокомісія дала на дозвіл продажу «Ремдесивіру» для лікування Covid-19 після рекомендації Європейського агентства з ліків (ЕМА) і схвалення країн-членів ЄС.
Фото: freepik

Фото: freepik

Єврокомісія дозволила продавати «Ремдесивір» як препарат для лікування коронавірусної хвороби. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

«Ремдесивір» став першим препаратом для лікування Covid-19, який дозволили на рівні Європейського союзу.

«Сьогоднішній дозвіл на перші ліки від коронавірусу є важливим кроком вперед у боротьбі з ним. Ми даємо дозвіл на це менш ніж через місяць після подачі заявки, чітко демонструючи рішучість ЄС швидко відреагувати на появу нових методів лікування. Ми докладемо всіх зусиль, щоб забезпечити ефективне лікування або вакцину проти коронавірусу», – каже єврокомісар із питань здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес.

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

Єврокомісія дала на дозвіл продажу «Ремдесивіру» для лікування Covid-19 після рекомендації Європейського агентства з ліків (ЕМА) і схвалення країн-членів ЄС.

Ефективність препарату оцінювали за прискореною процедурою, яка застосовується при надзвичайних ситуаціях в галузі охорони здоров'я.

Довідка

«Ремдесивір» – синтетичний противірусний препарат, який належить до групи нуклеозидних аналогів. Препарат розроблений у лабораторії компанії Gilead Sciences для лікування гарячки Ебола та гарячки Марбург, експериментально доведена ефективність його щодо інших РНК-вмісних вірусів, зокрема респіраторно-синцитіальної інфекції, а також коронавірусів – збудників близькосхідного коронавірусного респіраторного синдрому та тяжкого гострого респіраторного синдрому. Препарат досліджують щодо можливості застосування при коронавірусній хворобі 2019, а також вірусів Ніпах і Гендра.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що недорогий і широкодоступний препарат під назвою «Дексаметазон» може допомогти врятувати життя пацієнтів, які мають серйозні ускладнення через захворювання на коронавірус. Зокрема британські вчені казали, що низькодозоване лікування препаратом є головним проривом у боротьбі зі смертельним вірусом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!