МОЗ обіцяє, що українці будуть менше очікувати на результати ПЛР-тестів

1542 0
Залучення приватних лабораторій має розвантажити державні лабцентри.
Фото: Радіо Трек

Фото: Радіо Трек

Щоб розвантажити державні лабораторні центри і максимально зменшити кількість днів, впродовж яких українці чекають на результати тестів, МОЗ залучатиме приватні лабораторії. Про це заявив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: МОЗ закликає українців працювати віддалено

«На процеси тестування та «зміцнення» наших лабораторних центрі виділили 260 млн грн. Крім того, ми прийняли рішення щодо максимального залучення приватних лабораторій. На це і 260-ти піде 100 млн грн. Ми перераховуватимемо кошти, а лабораторні центри матимуть відповідні договори з приватними лабораторіями і відправлятимуть туди на сам процес тестування ті зразки, які перебувають в лабораторіях», – каже Максим Степанов.

За його словами, залучення приватних лабораторій розвантажать державні лабцентри і максимально зменшить кількість днів, впродовж яких інколи чекають на результати тестів українці. Особливо це стосуватиметься великих міст і регіонів, де є зараз проблема з тестуванням. Насамперед йдеться про Донецьку, Одеську, Дніпропетровську, Харківську області та Київ.

Читайте також: Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

Нагадаємо, за вчорашню добу лабораторні центри провели 1 040 ПЛР-тестів, з них 289 – позитивний. Залишку проб у холодильнику нема.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!