МОЗ знизило прохідний бал іспиту «Крок» студентам-медикам

3132 0
Також у МОЗ зазначили, що іспит не визначає професійну готовність медика.
фото: santiamhospital.org

фото: santiamhospital.org

Міністерство охорони здоров'я знизило прохідний бал іспиту для медиків, оскільки так хотіли підтримати студентів у нелегкий навчальний рік. Таку позицію озвучила заступниця очільника МОЗ Ірина Микичак під час брифінгу 17 липня. Про це повідомляє «Українська правда».

«Цього року були загалом вкрай складні умови для навчального процесу, тому МОЗ на пропозицію Центру тестування і науково-педагогічних працівників, вважає, що ми можемо знизити відсотковий ценз «Кроку», щоб зняти психологічне напруження для наших студентів і підтримати їх морально у цій ситуації», – повідомили у міністерстві.

Також у МОЗ зазначили, що іспит не визначає професійну готовність медика.

«Варто звернути увагу, що сам по собі «Крок» не визначає професійної готовності випускника медичного університету. Далі триває ще навчання в університеті. Окрім теоретичних знань, украй важливою є оцінка практичних навиків», – каже Ірина Микичак.

Читайте також: Що означає результат львівських студентів із міжнародного іспиту з медицини. Пояснення експерта

За її словами, на якість знань впливає не іспит, а свідомість і готовність кожного студента до самонавчання.

«Ми зараз працюємо з міжнародними агенціями для того, щоб цей тестовий ліцензований іспит в Україні відбувався на тих самих засадах, що і в європейських країнах. Тобто, щоб це був єдиний іспит, який би визнавався в іноземних університетах, і дійсно належно оцінював теоретичну та практичну підготовку наших випускників», – додали у міністерстві.

Зауважимо, що раніше МОЗ зареєструвало проект наказу, в якому йдеться про зниження на 10% прохідного балу іспитів для студентів-медиків.

Для успішного проходження «Кроку» студентам потрібно дати 50,5 % правильних відповідей. Для проходження тесту «Крок-2» наразі обов'язково правильно відповісти на 60,5% тестових завдань. У проекті наказу це пропонують знизити до 50,5%.

Додамо, що «Крок» оцінює роботу студентів впродовж всього навчального курсу. «Крок-2» – це екзамен після завершення медичного університету. Кожного року межу «Кроку» та оцінку знань переглядає міністерство, встановлює певний відсотковий ценз.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!