Мозаїкою з вулиці Б.Хмельницького облаштують клумби біля одного із львівських храмів

1540 0
Вся бруківка, яка демонтується з вулиць міста, обліковується і передається на склади на зберігання.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові мозаїку, отриману під час ремонту вулиці Богдана Хмельницького, передадуть для облаштування клумб біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ. 

Джерело: пресслужба ЛМР

«На підставі листа ЛКП «Зелений Львів» пропонуємо щоб ЛКП «Львівавтодор» безоплатно передав ЛКП «Зелений Львів» 7 м2 мозаїки, отриманої при реконструкції вул. Б. Хмельницького (від вул. Промислової до вул. В. Липинського), яка складується на території очисних споруд ЛМКП «Львівводоканал», для виконання робіт з ремонту клумб перед входом до церкви Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України, у межах парку «Замарстинівський»,– зазначив в.о. директора департаменту інженерного господарства ЛМР Іван Матківський.

За словами заступниці міського голови Ірини Маруняк, вся бруківка, яка демонтується з вулиць міста, обліковується і передається на склади на зберігання. Якщо її планують використати при мощенні доріг чи інших об’єктів, то передача відбувається виключно згідно з рішенням виконавчого комітету чи ухвалою сесії Львівської міської ради.

Нагадаємо, що ремонт просп. В. Чорновола, який розпочали 8 травня, змусив водіїв обирати для проїзду вул. Б. Хмельницького, що призвело до максимального навантаження на квазікільце і утворення величезних заторів. У 2021 році на перетині вулиць Хмельницького – Липинського – Кукурудзяна було створене квазікільце зі світлофорним регулюванням, що начебто мало спростити й пришвидшити рух при максимальній кількості транспорту. Громадський активіст, інженер з організації дорожнього руху Святослав Товстига пояснює, чому цього не сталося та що потрібно зробити, щоби тут не утворювалися затори в подальшому. Детальніше за посиланням.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!