Мозаїку на фасаді стадіону СКА повернуть. Власник споруди закрив панно мінватою

977 0
Будівля належить Львівському університету безпеки життєдіяльності.
Фото: лмр

Фото: лмр

У Львові на фасаді  стадіону СКА на вул. Клепарівській, 39а закрили мінватою мозаїчне панно. Міськрада зобов'яже власника споруд відкрити мозаїку. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Цього тижня управління охорони історичного середовища розпочало ознаковувати мозаїки, які підлягають захисту, та виявило закриту стіну зі свіжим ремонтом замість мозаїки. Розпочали дослідження - хто і коли провів роботи. І чи мозаїка була знищена, чи демонтована. Стало відомо, що дані роботи провів Університет безпеки життєдіяльності. З ними розпочато перемовини. Мозаїка, з наявної на сьогодні інформації, закрита мінватою, поверх якої виконано ремонтні роботи. Панно буде відкрите і повернуте», – зазначив Андрій Москаленко.

Зазначимо, що  мозаїка була в переліку мозаїк затверджених міською радою. Її протяжність 20 метрів. Робота виконана групою художників. Дві останні на стіні виконував під час служби художник І. Сиротинський.

Читайте також: У Львові мозаїку біля Винниківського ринку вилучили з-під охорони

Нагадаємо, що у Львові на вулиці Володимира Великого, 2 знищили унікальну мозаїку авторства художника Богдана Сойки. Про це повідомив архітектор Юрій Волощак. Як повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, мозаїка була занесена до списку тих, які підлягають захисту та мала охоронний статус, тому вона має бути відновлена, а винні – покарані. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!