«Муніципальна варта» складатиме протоколи на власників тварин за неприбрані екскременти

2082 0
У такий спосіб у Львові намагаються регулювати культуру поводження з домашніми тваринами.
Фото: cesarsway.com

Фото: cesarsway.com

У Львові надали право працівникам ЛКП «Муніципальна варта» складати протоколи за статтями адміністративного кодексу України за неприбирання за тваринами. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 5 серпня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Так, відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 154, 218, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також ухвалою міської ради від 23.01.2020, «Муніципальна варта» може складати протоколи про адмінправопорушення, у тому числі для того, щоби оперативно реагувати на виявлені правопорушення і забезпечення притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Твій пес — твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за своїми улюбленцями

«У такий спосіб ми намагаємося регулювати культуру поведінки з тваринами, щоби на вулиці прибирали екскременти за домашніми улюбленцями», – каже начальник управління житлового господарства ЛМР Владислав Іванов.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv провело дискусію про те, як привчити львів’ян прибирати за своїми домашніми улюбленцями. Детальніше читайте та дивіться тутОкрім цього, наприкінці 2021 року в Україні почав діяти закон, який передбачає посилення відповідальності власників домашніх тварин, особливо собак. Зокрема, йдеться про таке покарання:

  • штраф у розмірі 170-340 грн за вигул собак без намордників (згідно з переліком небезпечних порід) або не у відведених для цього місцях і за неприбирання їхніх екскрементів. 340-850 грн за ті ж порушення для посадових осіб;
  • штраф 340-510 грн, якщо порушення відбулося повторно протягом року (для посадовців – 510-1 020 грн);
  • штраф  1 700-3 400 грн і конфіскація тварини, якщо через порушення було завдано шкоди іншій людині чи її майну (3 400-5 100 грн для посадовців).

 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!