«Музей потрібно відновити вже зараз», – донька Романа Шухевича

1281 0
Марія Трильовська-Шухевич зауважила, що потрібно відбудувати музей у його первісному вигляді.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У вівторок, 6 лютого, на позачерговому засіданні сесії ЛОР виступила донька Романа Шухевича, Марія Трильовська-Шухевич. Вона наголосила, що музей, знищений російськими окупантами 1 січня цього року, повинен бути відновлений вже зараз.

«Могили немає, останків немає. Людина загинула, і музей став єдиним місцем, яке поєдніє з живим Романом Шухевичем. Це місце, де він прийняв останній бій. Музей потрібно відновлювати обов’язково. Але не облаштовувати там музей визвольних змагань, а лише про Романа Шухевича», – зазначила Марія Трильовська-Шухевич. 

Пані Марія зауважила, що потрібно відбудувати музей у його первісному вигляді. А якщо хтось хоче збудувати новий, то для цього є територія поруч.

Марія Трильовська-Шухевич

Читайте також: Чому Музей Шухевича насправді НЕ знищено

«Музей відкрив благодійний фонд для відбудови, туди вже надходять кошти. Мені почали писати зі Сходи України із бажанням привезти до музею школярів. Люди навіть не знали, що він існує. Чому чекати закінчення війни? Його потрібно вже відновити і запрошувати сюди чимбільше людей», – підсумувала донька Шухевича.

Нагадаємо, що у перший день 2024 року внаслідок нічної атаки дронами на Білогорщі у Львові був повністю зруйнований музей Романа Шухевича. Постать генерала-хорунжого УПА досі не дає спокою росії. Що б на це сказав сам командир; яким його пам’ятає донька; чому вона досить довго вважала себе радянською людиною і як дізналася, ким був її батько; як, попри переслідування, родина Шухевичів урятувала єврейську дівчинку; чому навіть у часи незалежності Україна не віддає належної шани своїм героям, ;Tvoemisto.tv розповіла пані Марія Трильовська-Шухевич, донька командарма Української повстанської армії, та Філіп Шухевич, який народився в Бельгії, але останні 30 років живе в Україні у матеріалі.

 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!