МВФ погодив екстрену допомогу Україні в 1,4 мільярда доларів

930 0
В МВФ зазначили, що Україна виконала всі боргові зобов’язання.
Фото: hubs.ua

Фото: hubs.ua

Рада директорів Міжнародного валютного фонду підтримала виділення для України екстреного фінансування обсягом 1,4 млрд доларів. Про це повідомила пресслужба МВФ, передає Європейська правда. 

«Політична реакція української влади на надзвичайні ситуації була вражаючою». Зокрема, щодо заходів для збереження доступності валютних резервів та зменшення невизначеності щодо обмінного курсу», – сказала директорка МВФ Крісталіна Георгієва.

Читайте також: Україна отримала 15 мільярдів доларів допомоги від країн партнерів

Також Георгієва підкреслила факт того, що Україна виконала всі боргові зобов’язання. «Після того, як війна закінчиться і можна буде провести належну оцінку збитків, імовірно, буде потрібна додаткова велика підтримка для підтримки зусиль з відновлення». 

У МВФ зазначили, що виплата «забезпечить критично важливу підтримку в короткостроковій перспективі і відіграє роль каталізатора для фінансування з боку інших партнерів».

Нагадаємо, що Україна отримала 15 мільярдів доларів допомоги від держав партнерів і міжнародних організацій. Міжнародні партнери взяли зобов’язання з виділення значних обсягів фінансування на зміцнення обороноздатності, підтримку економіки України та гуманітарні питання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!