Митрополит Андрей Шептицький отримав титул праведного

5633 0
Святіший Отець Франциск видав декрет про геройські чесноти митрополита Андрея Шептицького.
Фото: kurs.if.ua

Фото: kurs.if.ua

Святіший Отець Франциск видав декрет, за яким митрополит Андрей Шептицький отримав титул «праведного». Про це розповів Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у інтерв’ю виданню Главком.

Читайте також: ПЦУ та УГКЦ домовились про спільну роботу у різних галузях

За його словами, процес беатифікації (зарахування до лику блаженних) передбачає кілька етапів.

«Із одного боку, потрібно було дати відповідь на всі запитання, які ставить історія: зібрати і вивчити архіви, всі твори митрополита Андрея, його листи, звернення, душпастирські послання. Потрібно було вивчити всі ті закиди й застереження, які висловлювалися різними сторонами щодо його імені», – сказав Глава УГКЦ.

Він додав, що відбулося спеціальне засідання, на якому Святіший Отець Франциск видав декрет про геройські чесноти митрополита Андрея Шептицького, де й замінили його титул із «слуга Божий» на «праведний».

Також Блаженніший Святослав пояснив, що для того, аби митрополита визнали блаженним, нині досліджують чудо, що відбулося за молитвами і особливою дією заступництва Андрея Шептицького.

Читайте також: 13 маловідомих фактів про Андрея Шептицького

Поки що бракує наукового дослідження життя митрополита Андрея до завершення Першої світової війни, зокрема періоду його чернецтва, перебування на посадах єпископа Станіславського і Галицького митрополита у Львові.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!