Київ

На блокпостах Київської області шукатимуть «ухилянтів»

663 0
Водночас у поліції повідомили, що правоохоронці не займатимуться на блокпостах цілеспрямованою перевіркою громадян для подальшої мобілізації

На блокпостах Київщини комендатура та поліція «шукатиме осіб, які порушують законодавство про мобілізацію».  Про це повідомив Київський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки на запит журналістів Української правди. 

«З метою сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану, відповідно до пунктів 5.4.2. протоколу засідання оперативного штабу ради оборони Київської області від 18 грудня №229, Головному управлінню Національної поліції в Київській області, Управлінню патрульної поліції у Київській області ДПП, Комендатурі Київської області поставлено завдання: "у взаємодії опрацювати та впровадити додаткові заходи на блокпостах, розміщених на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області, з метою виявлення осіб, що вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію або порушили правила військового обліку», — йдеться у документі.

В обласному ТЦК наголошують, що співпрацюють з правоохоронцями та діють виключно в рамках чинного законодавства.

Як ми писали, з 26 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року в Київській області проводять заходи щодо виявлення ворожих розвідувально-диверсійних груп.

Втім, у відомстві не уточнили, чи заходи з пошуку «ухилянтів» впровадили лише на період з 26 грудня по 6 січня.

Водночас у  поліції повідомили, що правоохоронці не займатимуться на блокпостах цілеспрямованою перевіркою громадян для подальшої мобілізації, а виконуватимуть виключно поліцейські функції, такі як контроль за пересуванням громадян, транспортних засобів, вантажів тощо.

«Заходи, пов’язані з мобілізацією (здійснення досудового розслідування, адміністративного затримання) поліцією проводяться виключно на підставі постанови Кабінету Міністрів N 1487 від 30 грудня 2022 року і лише за зверненнями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки регіону», — наголосив начальник поліції Київщини Анатолій Щадило.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!