На борту крейсера «Москва» могли бути ядерні боєголовки

7024 0
Ракетний крейсер «Москва» входить до складу сил постійної готовності Чорноморського флоту.
Фото: youtube.com

Фото: youtube.com

За борту російського крейсера «Москва» мали бути дві ядерні боєголовки до крилатих ракет. Про це заявив керівник проєктів в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

«Друзі, фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр «Москва» є 2 ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо, для багатьох це новина, але так і є, це корабель – носій ядерної зброї). Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на мапі? Координати? Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ... До цього мають негайно долучитися прибережні держави Чорного моря – Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія», – зазначив Андрій Клименко.

Читайте також: Українські ракети вдарили по крейсері «Москва», який раніше послали захисники Зміїного

Про те, що на затонулому крейсері «Москва» могли бути ядерні боєголовки, пише Defense Express з посиланням на оцінки фахівців, включно із конструкторами та морськими офіцерами. 16 одиниць протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан» можуть бути оснащені ядерною бойовою частиною потужністю 350 кт або звичайною 500-кг фугасно-кумулятивною.

Ракетний крейсер «Москва» входить до складу сил постійної готовності Чорноморського флоту. Тобто за командою він за мінімальний час повинен вийти у відкрите море для виконання бойових задач. Пропорції між звичайними та ядерними боєприпасами, які зараз використовуються для озброєння ракетних крейсерів у рф, невідомі. За часи СРСР це могло бути декілька ракет з 16 одиниць.

Читайте також: Російський військовий корабель, іди на х*й. 13 українських прикордонників героїчно загинули на острові Зміїний

На крейсері також могла бути розміщена й інша ядерна зброя. Наприклад, зенітна ракета для комплексу «Форт», морської версії С-300. Декілька таких ракет, за часи СРСР, штатно входили у боєкомплект з 64 ракет для цього зенітного ракетного комплексу.

Нагадаємо, що 13 квітня українські протикорабельні ракети «Нептун», які стоять на сторожі Чорного моря, завдали удару по російському кораблю «Москва». Це саме той корабель, який раніше послали захисники острову Зміїного.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!