Київ

На честь українського вченого Ігоря Козловського можуть назвати сквер на Подолі

831 0
Йдеться про сквер на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської
Фото: The Ukrainians

Фото: The Ukrainians

Сквер на Подолі можуть назвати на честь українського вченого, релігієзнавця, письменника, громадського діяча Ігоря Козловського, який помер від серцевого нападу на початку вересня.  Про це повідомила пресслужба Київської міської ради. 

Ініціатором перейменування виступила депутатка Київради Олеся Пинзеник, яка направила до мера Києва Віталія Кличка відповідне звернення. Ініціативу щодо найменування скверу підтримав син Ігоря Козловського Олександр

«Ми повинні гідно вшановувати українських патріотів, які відстоюють національні ідеї. Саме тому за підтримки громадськості ініціюю найменування безіменного скверу на честь видатного українського вченого, релігієзнавця, письменника та громадського діяча Ігоря Анатолійовича Козловського. Він присвятив своє життя дослідженню релігійних та культурних аспектів розвитку суспільства, його наукові дослідження та публікації сприяли глибшому розумінню релігійних питань та культурної спадщини України. Також потрібно зазначити, що перебуваючи в російському полоні, він не втратив ціннісних орієнтирів щодо любові до України. Згодом, вийшовши на волю за обміном, доклав усіх зусиль для звільнення інших бранців. Нам необхідно вшанувати його наукову діяльність та громадський внесок у становлення українського суспільства, оскільки він є моральним орієнтиром для всіх нас», – сказала вона.

Депутатка нагадала, що поблизу цього скверу знаходиться могила журналіста Георгія Гонгадзе.

«Дуже символічно, що ці два яскраві представники нашого суспільства працювали на одну мету – розбудова вільної та незалежної України та послідовно підтримували демократичний курс розвитку України», - наголосила Пинзеник.

На розі Почайнинської і Сковороди розташовується Іллінський сквер.

Читайте також: Цитати відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, який два роки був у полоні

Нагадаємо, Козловський помер 6 вересня у віці 69 років через серцевий напад. 9 вересня, у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі відбулася церемонія прощання з ученим.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!