Цитати відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, який два роки був у полоні

3551 0
30 січня 2016 року представники так званої «ДНР» у Донецьку викрали Ігоря Козловського.
Фото: The Ukrainians

Фото: The Ukrainians

У середу, 6 вересня, вночі помер історик і релігієзнавець Ігор Козловський. Про це повідомила співробітниця Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАНУ Людмила Филипович.

«Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський»,  написала вона у Facebook-профілі.

Ігор Козловський народився 16 лютого 1954 року в Макіївці Донецької області. Очолював Центр релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин, був старшим науковим співробітником відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України. Автор понад 50 наукових праць і більше ніж 200 книжок.

30 січня 2016 року представники так званої «ДНР» у Донецьку викрали Ігоря Козловського, і він перебував у полоні майже два роки. 27 грудня 2017 року Козловського разом зі 72 іншими заручниками визволили з полону.

Цитати релігієзнавця

«Моє серце зараз співає пісню. Воно співає пісню любові. Любові до народу України. Ми перейшли через страждання, через катування, через біль, через хвороби, моральний і психологічний тиск, але ж ми постійно відчували любов нашого народу», – сказав Ігор Козловський у свої перші хвилини повернення з полону у грудні 2017 року. 

«Ідеться не про священну війну, а про справедливу»,  «Суспільне». 

«Єдиний спосіб подолати травму, в тому числі травму війни – зробити з неї досвід» «Лівий берег».

«Якщо в нас є історична пам’ять, то ми значимо більше, ніж випадкові істоти. За нами – історія, минуле, сучасність і майбутнє»The Ukrainians.

«Багато людей живуть споживацькими потребами і не мають ціннісних орієнтирів: вони споживають, але нічого не вносять. Це не людський вибір, а суто біологічний. Особистість розвивається, коли усвідомлює свою невипадковість і відповідальність: за родину, за землю, на якій живе» хаб Освіторія.

«Свобода для тебе – це вже щось, що ти можеш смакувати кожну хвилину» ІА Дивись.info.

«Навіть у таких екстремальних умовах, коли це стосується твого життя та життя твоєї дитини, треба думати також і про інших, тих, хто може страждати ще більше. І твоя місія може бути в тому, щоб якось їм допомогти»– The Village.

«Мене часом запитують: як віддати належне батькам, які нас любили і стільки вкладали у нас, якщо ми щойно це усвідомили, а батьків уже немає? Кажу: любіть своїх дітей. У цьому наша нескінченність. У цьому сенс», – Reporters.

«Сучасна Україна в трьох словах – це свобода, гідність, ідентичність»– «Еспрессо».

Нагадаємо, що у Львові помер актор театру ім.Марії Заньковецької Юрій Брилинський. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!