Київ

На Дегтярівському шляхопроводі демонтували старі балки, розпочалось будівництво мосту

903 0
Для нового мосту вже забетонували 26 паль із 88

У рамках реконструкції Дегтярівського шляхопроводу зі споруди вже демонтували 13 балок. Із них 4 демонтували торік під час проведення протиаварійних робіт, 9 – цьогоріч. Про це повідомляє КК «Київавтодор».

Паралельно дорожники почали будівництво нового шляхопроводу. Для нього вже забетонували 26 паль із 88.

Як зазначають у «Київавтодорі», новий шляхопровід буде на 1 м вищим. Його ширина збільшиться з 28 м до 40 м, що дозволить облаштувати велодоріжки і комфортні тротуари для пішоходів. 

Окрім того, поруч триває капітальний ремонт вул. Олександра Довженка. Нині облаштовано нижній шар покриття в напрямку просп. Берестейського. Також тут прокладають новий колектор дощової каналізації.

Завершити основні роботи на вул. Олександра Довженка і Дегтярівському шляхопроводі заплановано до кінця цього року. Однак повний комплекс робіт буде завершено наступного року.

Нагадаємо, на всій розв’язці облаштують велодоріжки і розширять тротуари. Ширина пішохідної частини шляхопроводу становитиме 5,2 м замість 2 м. Це дозволить вмістити як комфортні тротуари для пішоходів, так і велодоріжки. 

На час робіт рух шляхопроводом закрито, а рух на розв’язці організовано за принципом турбіни. Проїзд забезпечено в усі напрямки, працюють тимчасові світлофори.

Відкрити рух новозбудованим шляхопроводом планують до кінця осені. 

Про те, що у КМДА планують розпочати реконструкцію розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, О. Теліги та О. Довженка стало відомо на початку травня.

На порталі «Прозоро» оголошена вартість реконструкції розв’язки з будівництвом нового шляхопроводу – 934 млн грн.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!