Київ

На депутата Київради поскаржились в СБУ за заяви про стан тунелів метро

460 0
Зокрема, автори звернення просять СБУ перевірити мотиви депутата
Андрій Вітренко

Андрій Вітренко

Депутати Київради від фракції «УДАР Віталія Кличка» звинувачують депутата від фракції «Слуга народу» Андрія Вітренка у поширенні недостовірної інформації про стан станцій метро і звернулися відповідною з заявою до Служби безпеки України. Про це повідомляється на сайті Київради.

«Поширення недостовірної та маніпулятивної інформації щодо нібито загрози підтоплення станцій метро "синьої" лінії у зв'язку з підняттям рівня ґрунтових вод зменшує рівень довіри до Київського метрополітену як надійного цілодобового укриття та безпечного транспорту», — йдеться у зверненні.

Крім того, зазначається, що інформація про нібито зрив строків виконання відновлювальних робіт біля станції метро «Деміївська» через нібито зупинку робіт у вихідні дні, створює напружений стан у суспільстві.

Зокрема, автори звернення просять СБУ перевірити мотиви депутата Київради від фракції "Слуга народу"Андрія Вітренка, який нібито поширює недостовірну інформацію щодо роботи метро. Його заяви депутати від фракції "УДАР" називають необґрунтованими.

«Андрій Вітренко не є експертом і фахівцем у питаннях цивільного захисту, транспорту, метрополітену чи утримання та обслуговування об’єктів критичної інфраструктури. Водночас подібні заяви створюють у мешканців помилкове ставлення щодо нібито аварійного стану тунельних споруд і станційних комплексів метрополітену, а також щодо неможливості забезпечення метрополітеном укриття населення під час повітряної тривоги», – йдеться у зверненні депутатів Київради.

За даними КП «Київський метрополітен», через поширення неправдивої інформації про стан тунельних перегонів зменшилась кількість людей, які використовують підземку як укриття.

Зазначається, що столична підземка облаштована необхідними технологічними інженерними системами, зокрема щодо відкачування ґрунтових, атмосферних і виробничих стічних вод від споруд метрополітену в міську водостічну мережу. Уся вода, що надходить до споруд, через спеціальні водовідвідні мережі відкачується насосними агрегатами.

У підприємстві також зауважили, що не отримували від Андрія Вітренка запитів або звернень щодо загрози затоплення станцій і тунелів метрополітену, можливості закриття функціонуючих станцій, неготовності до весняних паводків, графіку робіт підрядною організацією виконання аварійно-відновлювальних робіт тунельного перегону між станціями «Либідська» та «Деміївська».

«А отже і не надавали жодної інформації, на основі якої можна було б робити якісь висновки та передбачення», — йдеться у повідомленні.

На своїй сторінці у Facebook Андрій Вітренко висловив здивування, чому фракція не звертається до СБУ, коли стається чергова аварія, якій можна було б запобігти. Він зазначив, що спробує зробити так, «щоб співпраця із слідчими СБУ була максимально продуктивною для майбутнього Києва».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!