Київ

На фронті загинули двоє київських студентів

531 0
Олександр Лавренюк загинув на Херсонському напрямку, а Дмитро Шпирин на околицях Кремінної.
Олександр Лавренюк. Фото: КПІ ім. Ігоря Сікорського

Олександр Лавренюк. Фото: КПІ ім. Ігоря Сікорського

На фронті загинули двоє київських студентів: один навчався в КПІ, а інший — в Києво-Могилянській академії. Про це йдеться на офіційних сторінках навчальних закладів.

Як повідомили у КПІ ім. Ігоря Сікорського, 17 лютого 2024 року на Херсонському напрямку під час бойового завдання загинув Олександр Лавренюк. Він був студентом факультету інформатики та обчислюваної техніки.

Хлопець служив водієм гранатометного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки.

«КПІ ім. Ігоря Сікорського висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна», — зазначили в освітньому закладі.

Також, згідно із повідомленням НаУКМА, під час бойового завдання 21 лютого 2024 року на околицях Кремінної загинув студент Києво-Могилянській академії Дмитро Шпирин.

Коли почалося російське вторгнення, він навчався на третьому курсі кафедри фізики Факультету природничих наук. Тоді Дмитро залишив Могилянку і пішов воювати у складі 23-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ.

10 серпня 2023 року його нагородили пам'ятною медаллю "За стійкість" та грамотою "За безпосередню участь у здійсненні заходів по забезпеченню оборони України та проявлену особисту стійкість при виконанні бойових завдань, пов'язаних з ризиком для життя".

Похорон Дмитра Шпирина відбудеться 27 лютого о 14:00 на Берковецькому кладовищі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!