На фронті загинули троє захисників зі Львівщини. Ким вони були

7656 0
Герої загинули на російсько-українській війні.
фото умовне

фото умовне

На війні з росією загинули троє захисників зі Львівщини. Роман Ряжських, Юрій Мацелюх та Максим Антонів віддали своє життя за Україну. 

Роман Ряжських

Загинув випускник факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Роман Ряжських. Героєві було 27 років. Роман Ряжських народився 14 жовтня 1996 року в  м. Шепетівка Хмельницької області. 4 січня отримав поранення під час виконання бойового завдання, а 6 січня помер у лікарні. 

Юрій Мацелюх

Мацелюх Юрій Корнелійович загинув 13 серпня 2023 року на Запоріжжі. Юрію було 45 років. Він народився 26 червня 1978 року в селі Старий Яр. Після закінчення школи №3 в м. Новояворівськ вступив до Художнього професійно-технічного училища ім. Й.П.Станька в смт. Івано-Франкове, де навчався на різьбяра. Після завершення пішов на строкову службу в армію, згодом служив в десантних військах у Житомирі. Вищу освіту здобув в Українській академії друкарства. Працював різьбярем, роботи Юрія можна зустріти у Соборі Св.Юрія та Храмі Св. Софії у Львові. У 2022 році добровільно пішов захищати нашу Батьківщину.

«Юрій був дуже добрий та любив свою роботу різьбяра. Казав, що мусить йти на війну аби захистити своїх дітей», - слова матері Наталії.

У Юрія залишилась мати, дружина та сини. Молитовна зустріч відбудеться в пʼятницю, 12 січня,  о 11:00 год по вул. Героїв УПА 3. Чин похорону відбудеться в пʼятницю о 12:00 год в храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховають Героя на місцевому цвинтарі.

Максим Антонів

29 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув Герой Антонів Максим Тарасович, 1994 року народження.

«Низький уклін Захиснику, перед яким усі ми в неоплатному боргу. Висловлюємо найщиріші співчуття рідним та близьким Героя. Розділяємо біль непоправної втрати та схиляємо голову у скорботі. Наш обов‘язок пам‘ятати про надвисоку ціну нашої незалежності й свободи. Світла пам’ять і вічна слава Герою», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 12 січня Львів попрощається із військовослужбовцями Сергієм Косточкіним та Анатолієм Мататом, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. 

 Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!