Київ

На фронті загинув київський актор театру Філіп Віннер

1260 0
Актор столичного театру Філіп Віннер загинув на сході України, де захищав країну від російських загарбників.

До початку великої війни Філіп грав у київському «Живому театрі», був студентом кіношколи Ukrainian Film School. Також працював у «Чесному театрі», був актором драматичного театру в КНУКіМ. Закінчив курси акторської майстерності в Університеті імені І. К. Карпенка-Карого. Про його смерть на війні повідомили на сторінці у Facebook “ЧЕсного Театру”, де грав артист.

«Наш актор, Філіп Віннер назавжди в строю. Родина нашого театру збідніла. З перших днів вторгнення Філіп захищав нашу землю в найгарячиших точках…. Та продовжував жити театром, на його сторінці побачите вірші з окопів, він привіз театр з собою на війну. Його вбила Росія. Не пробачимо. Щирі співчуття родині і друзям», — йдеться у дописі.

9 липня Філіпу мало виповнитися 32 роки. Але саме у його день народження стало відомо про загибель воїна.

Філіп вступив до лав ЗСУ в перші дні повномасштабної війни. Артист служив у 26-му окремому стрілецькому батальйоні. Від грудня 2022 року захисник служив на передових позиціях Донецької області.

Актор час від часу ділився своїми думками про війну з передової.

«Ми змінюємо реальність щодня, після кожного нашого вчинку… Що таке Доля? Це знає Тарас Григорович Шевченко. Я це намагаюся тільки зрозуміти. І зараз, після проходження гарячих, шалено морозних, дощових і недоспаних днів війни, після погляду Смерті в мої очі… я на 100% усвідомлюю й розумію, чого я хочу у своєму житті. І яку ціну я готовий за це заплатити, який шлях пройти», — написав Філіп у травні.

Акторка Ганна Хижняк розповідає про колегу наступне: «Скільки доброти та любові ти подарував. Скільки сміху. Я пам’ятаю, коли ти сказав, що підеш захищати нашу країну. І як ти завжди намагався триматися? Твоя мати виховала справжнього чоловіка. І я пишаюся тобою. І люблю всім серцем. Ти там назавжди. І в наших щасливих місцях. Місцях щасливих людей», — написала акторка.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!