На хабарі знову спіймали першого заступника мера Пустомитів

1245 0
Чиновник одержав від підприємця 15 тисяч гривень за сприяння у виготовленні дозвільної документації в галузі поводження з відходами.
фото львівської обласної прокуратури

фото львівської обласної прокуратури

Першому заступнику голови однією з територіальних громад на Львівщині повідомили про підозру. За даними Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Західного регіону, чиновник, на цей час мобілізований до лав ЗСУ, одержав від підприємця 15 тисяч гривень за сприяння у виготовленні дозвільної документації в галузі поводження з відходами – йдеться про утилізацію відпрацьованого ґрунту з території ОТГ до одного із кар’єрів Львова.

«За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомили про підозру першому заступнику голови однієї із ОТГ на Львівщині за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане із вимаганням такої вигоди (ч.3 ст.369-2 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Перший заступник міського голови Пустомитів вимагав хабаря від волонтера

Затримали вказану особу 11 лютого 2023 року в порядку ст.208 КПК України. На цей час вирішують питання про обрання для нього міри запобіжного заходу. У прокуратурі не уточнюють, про кого саме йдеться, однак, за даними ZAXID.NET, за підозрою в хабарництві затримали першого заступника голови Пустомитівської ОТГ Андрія Луківа.

Нагадаємо, що у квітні минулого року його також затримували на хабарі. За кілька днів, як повідомляло Тvoemisto.tv, він сплатив 1 мільйон 17 тисяч застави, аби вийти з СІЗО. За інфорацією Львівської обласної прокуратури, він вимагав та одержав 100 тисяч грн від волонтера за передачу автобуса, який міська рада отримала безкоштовно від однієї із асоціацій Фінляндії як гуманітарну допомогу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!