Перший заступник міського голови Пустомитів вимагав хабаря від волонтера

7230 0
Посадовець вимагав та одержав 100 000 грн від волонтера за передачу автобуса, який міська рада отримала безкоштовно.
фото львівської обласної прокуратури

фото львівської обласної прокуратури

Виконуючого обов’язки міського голови одного із міст Львівщини затримали на продажі гуманітарної допомоги та хабарі. За даними Львівської обласної прокуратури, посадовець вимагав та одержав 100 тисяч грн від волонтера за передачу автобуса, який міська рада отримала безкоштовно від однієї із асоціацій Фінляндії як гуманітарну допомогу.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 КПК України після одержання усієї суми неправомірної вигоди. Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішують питання про  повідомлення затриманому підозри, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Читайте також: Львівська СБУ викрила на хабарі трьох митників. Фото

Додамо, що у пресслужбі Львівської прокуратури не називають ім’я чиновника, який вимагав хабаря, однак, за даними ZAXID.NET, йдеться про першого заступника міського голови Пустомитів Андрія Луківа.

Нагадаємо, що співробітники Управління СБУ у Львівській області викрили на хабарництві старшого слідчого ГУ НП Львівщини. Майор поліції вимагав від місцевого мешканця 500 доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності за скоєне ДТП. Оперативники та слідчі спецслужби затримали хабарника під час одержання усієї суми хабара.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!