На Херсонщині окупанти відновили діяльність «Беркуту»

780 0
Псевдоутворення виконує завдання щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих районів.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Правоохоронці встановили особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами «главного управлєнія мвд Херсонской області». 26 особам, серед яких 14 – колишні співробітники органів МВС, повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Про це повідомляють у Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора

«Зазначене псевдоутворення виконує завдання щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих районів півдня України. Це відбувається шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань громадян. Для цього, зокрема, окупанти відновили діяльність регіонального підрозділу міліції «Беркут». До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Зафіксували факти викрадення і катування людей», – пояснюють у СБУ. 

Читайте також: Україна отримала перші артилерійські установки Gepard від Німеччини 

Крім того, колаборанти під керівництвом російських спецслужб здійснюють підбір та вербування своїх «однодумців», яким пропонують приєднуватись до угруповань окупаційного «главку мвд». Для пошуку «кандидатів» використовують особисті зв’язки, у тому числі, серед колишніх співробітників правоохоронних органів.

«Під час оперативних дій співробітники СБУ зібрали всі установчі дані на кожного колаборанта, задокументували злочинну діяльність і встановили місця їх перебування та маршрути переміщення», – додають у Службі безпеки.

Так, повідомили про підозру 26 представникам «обласного управлєнія мвд», які переховуються на тимчасово окупованій території Херсонщини. 14 із них є колишніми працівниками Національної поліції. Підозру оголосили за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, що напередодні Служба безпеки України арештувала додаткові активи Медведчука та Марченко, якими управляли з росії. Зокрема, рішенням суду наклали арешт на корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн, банківські рахунки на 1,3 млн грн, дві земельні ділянки площею 3 і 5 га та за приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тис. кв. метрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!