На Хрещатику збудують ТРЦ із закладом харчування: кияни проти

4085 0
Тиждень тому, тут прибрали занедбаний павільйон, а тепер планують звести ТЦ на 2 поверхи.
Фото: візуалізація «Едельбург архітект»

Фото: візуалізація «Едельбург архітект»

На місці колишнього ресторану «Гімалаї», який знаходився навпроти будівлі КМДА на Хрещатику, планують побудувати торговельний комплекс. Про це розповів головний архітектор Олександр Кумейко, який займався розробкою проєкту.

За його словами, дизайнери відкоригували наявний проєкт реконструкції будівлі на Хрещатику 23-Б, який розробили ще у 2014-2016 роках.

Відтак, на першому поверсі планують розмістити торговельні приміщення, а на другому — заклад громадського харчування.

Читайте також: слуга народу та маєток за десятки мільйонів у розпал війни

Кумейко відзначив, що є багато суперечок з приводу зовнішнього вигляду будівлі, зокрема, щодо її доречності на Хрещатику.

За його словами, в історичній забудові є два основні методи роботи: підтримання наявної історичної архітектури та метод контрасту. 

«Наша будівля має два поверхи, навколишні споруди мають більшу поверховість і через абсолютно різну масштабність, ми вирішили працювати на контрасті. В історичній забудові нейтральним рішенням щодо фасадів є використання великої кількості скла, що підтверджує європейська практика. Це рішення дозволяє максимально нейтралізувати будь-який вплив на історичну забудову. Тому було прийнято рішення зробити лаконічну форму без використання псевдоісторичних мотивів. Вона дозволяє мати свою виразність, не порушуючи історичну забудову», – зазначив архітектор.

Читайте також: у КПІ відкриють освітній хаб-укриття

Раніше містяни скаржилися на відсутність парковки для відвідувачів такого ТЦ. Та Кумейко відмітив, що проєктом передбачено одне паркомісце для маломобільних груп біля будівлі, а інші  по вулиці Лютеранській.

Архітектор також повідомив, що навколо закладу проводитимуть озеленення, всі питання з цього приводу будуть узгоджувати з Київзеленбудом, бо земельна ділянка належить місту.

Візуалізація благоустрою ділянки досі перебуває в розробці, однак мережею вже ширяться десятки візуалізацій нового ТЦ.

Зазначимо, що кияни не в захваті від ідеї будівництва ТЦ та пропонують замість новобудови залишити тут зелену зону.

Ігор Ющенко

 
 

 

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!