На Кіпрі виявили новий штам коронавірусу «Дельтакрон»

1990 0
Це гібрид штамів «Дельта» та «Омікрон».
Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

На Кіпрі науковці виявили гібрид штамів коронавірусу «Дельта» та «Омікрон». Зазначається, що цей варіант виявили у 25 пацієнтів, з яких 11 були шпиталізовані, а 14 лікуються вдомаПро це повідомили у CNN, передає Громадське. 

За словами вчених, новий штам, схоже, має генетичний фон мутації «Дельта». Водночас він містить і мутації, які притаманні лише «Омікрону». Вони також зазначають, що найбільше мутацій було в тих пацієнтів, яких госпіталізували до лікарень, ніж у тих, хто лікується вдома. 

«Можна сказати, що припущення про те, що «Дельтакрон» є захворюванням, яке потребує [стаціонарного] лікування, не випадкове», – зазначають.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

Професор кафедри біологічних наук Кіпрського університету Леонтіос Кострікіс каже, що поки рано говорити про те, чи стане новий штам домінувати. Але, згідно з його власним аналізом, «Дельтакрон» може витіснити «Омікрон».

Нагадаємо, що у ВООЗ визначили три основні причини швидкого поширення штаму «Омікрон». 

Зокрема, серед причин поширення «Омікрону» такі:

  • Легше прикріплення вірусу до клітин людину через мутації;
  • Уникнення імунної відповіді організму;
  • Недотримання фізичного дистанціювання, а особливо взимку. 

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!