На колишній території Мотозаводу у Львові зведуть адмінбудівлю

3832 0
У ній передбачається підземний паркінг.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

У Львові на вулиці Городоцькій, 174, на колишній території Мотозаводу, зведуть адміністративну будівлю з підземним паркінгом. Про це під час засідання виконкому ЛМР 7 лютого повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Існуючі будівлі знесуть, а на їхньому місці зведуть висотну адмінбудівлю відповідно до детального плану території.

Читайте також: У Львові погодили ділову та житлову забудову у районі Мотозаводу

«Ми чекаємо на висновок авіаслужби, який отримаємо через єдину систему у сфері будівництва. Фактично передбачається формування об’єкта з тим, щоби забезпечити робочими місцями працівників. Ми також прописуємо необхідність додаткового попереднього погодження паспорта опорядження фасаду, включно з тонуванням скла, бо в такому об’єкті, який передбачає велике засклення, хочемо мати його естетику і бачити його наперед», – сказав Антон Коломєйцев.  

Візуалізація з виконкому ЛМР

До слова, у 2021 році депутати Львівської міської ради затвердили детальний план території у районі вул.Городоцької та Мотозаводу. За цим детальним планом у районі вулиці Городоцької, на колишній території Мотозаводу, яка нині належить компанії «Тигрове око», планують звести квартал ділової та житлової забудови, зокрема житлові будинки та торгово-офісні приміщення.

Нині на цій території працює декілька підприємств. Під забудову заплановано лише 1,4 га від загальної площі. Понад 90% території залишається без змін функціонального призначення. Розрахунковий термін реалізації ДПТ 10 – 15 років. Замовник ДПТ – управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради. Платник – ТзОВ«Тигрове око», яке звернулось до ЛМР з проханням про розробку детального плану. 

За даними аналітичної системи YouСontrol ТзОВ«Тигрове око» зареєстроване у 1998 році за адресою: Львів, вулиця Городоцька, 184. Підприємство надає в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно, також займається торгівлею насінням, саджанцями, добривами та садово-городнім інвентарем. Серед засновників: Володимир Ліпський із Чернівецької області, Василь Лакуста зі Львова та акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Валєнта».

Утім, будувати багатофункційний комплекс планує ТзОВ «Західні будівельні інвестиції». За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Західні будівельні інвестиції» зареєстрована у 2017 році у Львові на вул. Перфецького, 6. Власниками компанії є львів’яни Петро Федишин та Любомира Була.

Читайте також: У Львові збудують дві нові школи. Місто оголосить архітектурний конкурс

Львівський мотозавод виготовляв велосипеди та мопеди. Це було одне з найбільших підприємств в радянському союзі із виробництва легкої мототехніки, він припинив існування в 1998 році. Нині на колишній території Мотозаводу працює декілька підприємств. Будівництво планують на території, яка належить ТзОВ «Тигрове око». Воно не стосується підприємства «Львівський Мотозавод», яке нині працює по сусідству.  

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!