У Львові збудують дві нові школи. Місто оголосить архітектурний конкурс

1808 0
Обидві школи будуть розраховані на понад 700 учнів.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

У Львові організують всеукраїнські відкриті архітектурні конкурси на проєктну пропозицію двох шкіл – однієї на вул. Промисловій, 53, а іншої – на вул. Хмельницького, 207. Рішення погодили під час засідання виконкому ЛМР 7 лютого.

Школа і дитсадок на Промисловій

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час виконкому зауважив, що школа в цьому районі необхідна для врівноваження забезпечення соціальними об’єктами. Окрім школи на 720 учнів, пропонується звести дошкільний навчальний заклад на 50 дітей.

Читайте також: «Ви бачили Під Голоском? Ми такого не хочемо»

Антон Коломєйцев додав, що місто отримало гарантійний лист від підприємців – вони профінансують премію архітекторам, які будуть брати у цьому конкурсі участь. Йдеться про ТОВ «Шкіряне підприємство «Світанок», кінцевими бенефіціарними власниками якого є Володимир Вишиваний і Микола Мельник, власники ПП «Ріел-Інвест».

Школа і дитсадок на Хмельницького

Йдеться також про велику приватну школу, яку планують звести на вулиці Богдана Хмельницького, 207. Для цього відведені дві окремі земельні ділянки. Ця школа також буде на 720 учнів і садок на 50 дітей.

До слова, зі зверненням до міста подалося ТОВ «Львівбудінвест», засновницею і кінцевою бенефіціаркою якого є Ольга Деревянчук.

Нагадаємо, що за цією адресою на території раніше був Львівський нафтомаслозавод, який заснували у 1896 році як фабрику і рафінерію виробів із нафти. У 1999 році підприємство перейшло у колективну власність. У 2009 році суд ліквідував завод, а на майно наклав арешт.

Читайте також: У Львові поліція передасть свою будівлю під школу і збудує ЖК

У 2019 році міськрада видала ТзОВ «БК «Приватбуд-Львів» МУО на будівництво там багатофункційного комплексу нежитлових та житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, закладом перебування дітей дошкільного віку, трансформаторною підстанцією, даховою котельнею та підземною автостоянкою зі знесенням існуючих споруд. Згідно з даними системи Youcontrol, компанія зареєстрована у Івано-Франківську. Її засновниками є Валерій Бурлак та Володимир Лучко. Натомість під час виконкому тоді виступав представник будівельної корпорації «Ріел», яка також будує великий квартал із трьох житлових комплексів на території колишнього «Алмазінструменту».

Нагадаємо, що у Львові планують нове будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Тролейбусній. Поліція зголосилася віддати свою територію і будівлю місту для облаштування там школи. Детальніше тут.

До слова, торік у червні міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю Tvoemisto.tv, відповідаючи на питання про те, скільки шкіл звели в місті за його каденції, відповів, що треба дбати про те, що є: «Ми відремонтували всі школи Львова, які були в жахливому стані. Почали з класів, із вбиралень. Я вважаю, що в першу чергу треба дбати про те, що маєш. А те, що збудоване… Думаю, слава Богу, добудуємо школу в Брюховичах, про яку дуже багато говоримо»

Нещодавно редакція Tvoemisto.tv записала нове інтерв'ю з міським головою Львова. У ньому говорили про ключові об'єкти, обіцяні мером, про те, де у Львові проводитимуть ремонтні роботи і чиїм коштом, а також, як збільшити дохідну частину міського бюджету. Читайте тут

Софія Шавранська

Фото: google maps 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!