Київ

На Київщині хочуть побудувати ще одну фабрику-кухню

474 0
Фабрики-кухні готують і привозять їжу школярам
Фото: КОВА

Фото: КОВА

На Київщині планують побудувати ще одну фабрику-кухню, яка доставлятиме шкільні обіди. Про це розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Він разом із першою леді Оленою Зеленською та очільниками інших громад відвідали ліцеї в селі Синяк та Бучі. Це два з тринадцяти закладів, куди привозять їжу школярам з фабрики-кухні.

«Сьогодні кухня щодня готує 4 тисячі порцій. Але вже незабаром почнуть готувати для шкіл Немішаївської та Бородянської громад, а також садків Бучанської громади», — зазначив Кравченко.

Він додав, що планується масштабувати цей проєкт і в інших громадах Київщини, зокрема у Вишневій міській громаді. У школах тут навчаються 10 тисяч учнів, ще 2,5 тисячі — вихованці дитсадків.

Роботи фінансуватимуться коштом громади, а також йде пошук додаткових інвестицій.

Нагадаємо, перша в Україні фабрика-кухня «ГотуЇмо» в Бучі у березні почала доставку харчування у школи громади. Меценатом фабрики-кухні в Бучі став американський філантроп та бізнесмен Говард Баффет. Його фундація в перший рік оплачуватиме всі витрати на гаряче харчування дітей трьох громад – Бучі, Немішаєвого та Бородянки. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!