Київ

На Київщині лось потрапив під машину. Тварину довелось приспати

656 0
Водій не втік з місця пригоди, а зупинився і зателефонував у поліцію

В ніч із 11 на 12 вересня на Київщині під колеса автомобіля потрапив лось. Тварину намагались врятувати, але травми не залишали йому шансів. Про це повідомили  у Центрі порятунку диких тварин.

Лось раптово вистрибнув на дорогу, а водій не встиг зреагувати. Проте він не втік з місця пригоди, а зупинився і зателефонував у поліцію.

Поліціянти зв’язалися з Центром порятунку диких тварин. Ветеринар Наталя Попова діагностувала у лося сильний забій і зламані дві ліві ноги. Очільниця Центру порятунку повідомила, що шансів вижити у тварини не було. Щоби полегшити страждання тварини — довелося зробити евтаназію.

«Від таких ситуацій не застрахований ніхто. Ми вдячні водію за те, що він принаймні намагався врятувати тварину», - зазначили у Центрі.

Зоозахисники закликали водіїв у разі нещасного випадку не залишати тварину, а звернутися до служб порятунку.

«Не намагайтеся лікувати тварину самотужки, адже можете нашкодити ще більше. Радимо дочекатися ветеринарів, які зможуть врятувати звіра», - йдеться у повідомленні.

На початку літа у Парку партизанської слави лось зламав паркан та потрапив на стадіон. Спочатку тварина бігала у пошуку виходу, потім прилягла відпочити на футбольному полі. Перехожі викликали поліцію, згодом прибула служба порятунку тварин. Фахівці оглянули та оцінили стан лося як «дуже важкий». Як саме лось опинився у людному місці невідомо. Фахівці кажуть, що тварина забрела у парк із лісової зони неподалік.

Лося намагалися доставити до Центру порятунку диких тварин, але дорогою тварина померла. Попередньо лікарі припускають, що лося збила машина.

Нагадаємо, Київський Центр порятунку диких тварин став притулком для трьох косуленят, яких врятували військові у зоні бойових дій.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!