Київ

У Києві та області оголосили помаранчевий рівень небезпеки через підтоплення. Які райони під ризиком

1395 0
Синоптики прогнозують початкове затоплення низьких ділянок у ряді прирічкових населених пунктів 13-14 квітня.
ФОТО: ДСНС

ФОТО: ДСНС

Унаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах очікується підтоплення. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

«На р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів», – йдеться у повідомленні.

У Києві теж прогнозують збільшений рівень водопілля внаслідок опадів. Можливе підтоплення деяких пляжів та зон відпочинку, а також садово-дачних ділянок.

Зокрема, йдеться про села Осещина, Погреби, Хотянівка, Троєщина, Гнідин, Вишеньки та заплави Дніпра на півдні столиці.

Читайте також: на Київщині через весняне водопілля підтопило вулиці

Можливі часткові затоплення територій на дачних масивах: Воскресенські Сади, Русанівські Сади, Осокорки, Позняки, Вишеньки.

Також ймовірне часткове підтоплення у межах приватної та садово-дачної забудови на лівому березі Дніпра – в районі Південного мосту, а також затоки Берковщина. Вірогідними є затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

Втім, як зазначили у КМДА, очікувані максимальні рівні води не несуть загрози промисловим об’єктам і житловим масивам.

Жителів цих територій та тих, хто проживає поряд із водоймами, у КМДА рекомендували підготуватись до імовірних підтоплень: перенести найцінніші речі на верхні поверхи будівель або горища та бути готовими вимкнути електрику/газ та усі побутові прилади.

Рівень небезпеки з початкового жовтого було піднято до помаранчевого.

До слова, сьогодні у Києві підтопило Набережні Дніпра так, що ними можна пересуватися за допомогою плавзасобів.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!