Київ

На Київщині заборонили діяльність УПЦ МП

1397 0
Депутати обласної ради одноголосно підтримали заборону діяльності на території регіону.
Київська обласна державна рада

Київська обласна державна рада

Київська обласна рада підтримала проєкт рішення про заборону діяльності УПЦ МП в регіоні. Про повідомив депутат ради Романа Титикала за підсумками засідання 9 червня 2023 року.

«Сьогодні Київська обласна рада підтримала проєкт рішення щодо заборони діяльності УПЦ Московського патріархату. Депутати обласної ради вважають діяльність релігійних організацій (об’єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором (росією) такою, що порушує державні інтереси та загрожує національній безпеці !», – зазначив депутата у дописі на Facebook.

 
Як зазначив голова Тарас Костін напередодні, рішення про припинення діяльності стало найважливішим для винесення постійною комісією КОР з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та запобіганню корупції на розгляд. Вона була одностайно підтримана депутатським корпусом на всіх етапах проєкту рішення.
 
«До Київської облради звернулось чимало людей, громадських організацій із проханням винести на сесію питання щодо припинення діяльності московської церкви», – зазначив голова комісії Тарас Костін та додав, що «не може бути так, що лютий ворог вбиває українців, а московська церква продовжує свою діяльність».
 
Додамо, на Київщині протягом минулого місяця до ПЦУ перейшли 12 парафій, загалом з 2018 року ця цифра сягнула більше 170 парафій.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!