Київ

На Київщині встановили 500 камер з функцією розпізнавання облич. Як працюватимуть

1511 0
Загалом в області працюють майже 1900 камер відеонагляду.
Фото: Поліція Київщини / Telegram

Фото: Поліція Київщини / Telegram

У Київській області в рамках проєкту «Безпечна Київщина» презентували новітню систему відеонагляду з функцією розпізнавання облич. Про це повідомили у поліції області.
 
За словами правоохоронців, створення безпекового середовища є головною метою правоохоронців Київської області, тому «Безпечна Київщина» стала єдиним інформаційним простором системи безпеки для українських громад, що забезпечує відеофіксацію транспортного і пішохідного трафіку.
 
«Для гарантування безпеки виникла потреба в нових засобах та методах, прогресивних технологіях, можливості оперативного управління та впливу на екстрені ситуації. У тісній співпраці з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями ми застосовуємо комплексний програмно-цільовий підхід», – повідомив очільник поліції Київщини генерал Андрій Нєбитов.
 
 
Інтегровані камери з функцією розпізнання облич значно підвищили можливість пошуку, виявлення та ідентифікації окремих категорій осіб. Крім цього, вони дозволили більш ефективно та оперативно розкривати злочини, а також запобігати їх скоєнню. Лише за останній місяць функціонування камер, інформація з них сприяла розкриттю ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних на території області, пошуку безвісно зниклих, у тому числі неповнолітніх.
 
 
Також під час заходу працівники управління кримінального аналізу продемонстрували функцію ідентифікації на реальних особах і розповіли історії громадян, яким правоохоронці допомогли, використовуючи такі камери.
 
Додамо, у 2019 році в системі працювало лише 18 камер. За останній час інтегрували 500 камер з функцією розпізнання обличчя. Наразі загалом функціонує 1883 камер відеоспостереження, з них 480 мають властивість розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, та 905 оглядових камер.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!