Київ

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, як вирішать проблему вебкамер, через які рф спостерігає за ППО

1129 0
Російські окупанти можуть відстежувати місця роботи української ППО в режимі онлайн, через ввімкнені вуличні камери, що транслюють панорами міст у прямому ефірі.

Військові адміністрації зроблять певні висновки щодо роботи камер спостереження під час воєнного стану, щоб не давати ворогу використовувати інформацію з них для коригування обстрілів. Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав під час брифінгу.

«Я думаю, що буде зроблено певні корективи з військовими адміністраціями. Коли є робота протиповітряної оборони, коли є загроза того, що буде витік інформації, – я думаю, що органи військових адміністрацій підкоригують це питання, щоб синхронізовано якось не давати ворогу можливості в режимі онлайн спостерігати за роботою наших систем ППО», – підкреслив речник.

Він наголосив, що окупанти не мають спостерігати за роботою української протиповітряної оборони через онлайн-трансляцію вуличних камер.

«Про те, що дійсно з’являється багато відео. Навіть сьогодні порушено дуже надзвичайно важливу тему – навіть не те, що люди викладали, а те, що в нас працюють камери. Такі камери працюють завжди у всьому світі, які в режимі онлайн роблять трансляції на Youtube-канали», – сказав Ігнат.

Водночас, додав Ігнат, щодо онлайн-камер потрібно працювати не лише з державними інституціями, адже камери є і на комерційних структурах, на заправках та на інших різних будівлях та закладах.

Говорячи про зйомку роботи ППО місцевими жителями та викладання цих матеріалів в інтернет, Ігнат наголосив, що це питання сумління цих людей.

«Зрозуміло, що телефони сьогодні є у всіх. Навіть у дітей маленьких, які можуть доволі таки просто зі свого вікна знімати бойову роботу. Я думаю, треба роз’яснювати людям», – сказав речник ПС ЗСУ.

У ніч на 16 травня багато блогерів опублікували в Інтернеті фото та відео ракетних обстрілів Києва, а також роботу систем ППО. Багато користувачів обурилися такими діями і закликали українські спецслужби покарати тих, хто поширює відповідні фото та відео, тому що це може допомогти ворогу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!