200 підроблених документів за два місяці. На Київщині викрили схему переправлення ухилянтів за кордон

851 0
Зловмисники нелегально переправили за кордон понад 100 військовозобов’язаних чоловіків.
Фото: Андрій Нєбитов

Фото: Андрій Нєбитов

У Київській області викрили схему нелегального переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Про це повідомляє начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. 

«Зловмисники з Білої Церкви штампували підроблені медичні довідки бажаючим уникнути мобілізації та втекти за кордон. За попередніми даними, за два місяці лиходії зробили майже 200 підроблених документів. Вартість таких «послуг» коливалася від 25 до 32 тисяч гривень. В офісі зловмисників поліцейські вилучили понад 350 печаток та кліше різних організацій та медичних установ, а також пристрої для виготовлення фейкових документів», – пояснює він. 

Читайте також: Громаді у Києві остаточно повернули земельну ділянку вартістю понад 12 млн грн

За даними правоохоронців, зловмисники нелегально переправили за кордон понад 100 військовозобов’язаних чоловіків. Організатору та посібнику поліцейські Київщини вже оголосили про підозру. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників. Окрім цього, ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!