Ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно

4642 0
Усі, кого засудили за цією стеттею, можуть підлягати мобілізації та повторно отримати відповідні повістки.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

Засудження громадян за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову за мобілізації) не передбачає зняття з військового обліку та підставу для відстрочки від мобілізації. Усі, кого засудили за цією стеттею, можуть підлягати мобілізації та повторно отримати відповідні повістки. Про це повідомив адвокат волонтерського руху Адвокати ЗСУ Роман Лихачов.

Окрім цього, згідно з цією ж статтею встановлюється відповідальність за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Зокрема, воно карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Читайте також: Трішки вагітний або подарунок у бейбі-боксі. Як налякані чоловіки пробують втекти з України

Додамо, що станом на 15 липня 2022 року в Єдиному державному реєстрі було 8 вироків у справах щодо ухилення від мобілізації. По всіх суд призначив покарання з іспитовим строком від 1 до 3 років. При цьому п’ять  вироків винесли суди Закарпатської області та по одному в Волинській, Львівській, Сумській областях.

Нагадаємо, 22 лютого президент України видав Наказ Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!