Київ

На київських Позняках починають будівництво парку «Срібний Кіл». Яким він буде

1124 0
Наразі починається перша черга будівництва
Фото: Парк Срібний кіл

Фото: Парк Срібний кіл

Цього тижня почнеться будівництво першої черги парку «Срібний Кіл» у Дарницькому районі Києва. Про це повідомив депутат Київради Григорій Маленко.

Ділянка майбутнього парку (7,54 га) знаходиться між ст. м. Осокорки та ст. м. Позняки й оточує озеро Срібний Кіл. Понад 50 тисяч киян мешкають на відстані до 10 хв від парку. Ці умови визначили базовий елемент парку — замкнену прогулянкову доріжку (близько 2 кілометрів) навколо озера із можливістю потрапити на неї з усіх сторін парку. Всі внутрішні елементи парку інтегровані в цей прогулянковий маршрут навколо озера.

Всього планується шість черг. Найскладніша — перша. Проєктний термін ії реалізації — літо 2024. Вона передбачає:

  • Планування території відповідно до проєкту.
  • Облаштування двох вхідних груп парку (з боку вул. Срібнокільська (основна) та з боку церкви).
  • Будівництво «верхньої» (транзитної) доріжки, якою можна бути прогулятися від однієї станції метро до іншої.
  • Мощення фігурними елементами типу ФЕМ та озеленення (газон, кущі тощо), встановлення лав і урн в зоні забудови першого етапу.
  • Облаштування підпірних стін, сходів та пандусів. Влаштування водовідведення вхідної групи.
  • Прокладання комунікацій (закладні для водопостачання та електрозабезпечення освітлення парку, закладні для системи відеоспостереження).

 

Перед проєктантами стояли задачі зробити парк мультифункціональним (дитячі, спортивні, оглядові майданчики та зони відпочинку мають задовольнити потреби якомога ширшої аудиторії) та інклюзивним (рівний доступ як до самого парку, так і до його внутрішніх елементів для всіх груп населення).  

Також передбачено реабілітаційну складову: адаптованість для потреб фізичної та психологічної реабілітації ветеранів війни. В парку будуть передбачені відповідні локації та елементи.

Зазначимо, капітальний ремонт навколо озера Срібний Кіл між станціями метро «Осокорки» й «Позняки» мали почати у 2022 році; концепт облаштування парку був затверджений у 2021-му. Повідомлялося, що для втілення ініціативи, зокрема облаштування майданчиків, залучатимуть приватні кошти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!